ساحل ادب
ادبی-اجتماعی

 

به زنان مومنه بگو دیدگان خویش فرو خوابانند و دامن های خویش حفظ کنند وزیورخویش آشکار نکنند مگرآنچه پیداست ،سرپوش های خویش بر گریبان ها بزنند،زیور خویش آشکار نکنندمگر برای شوهران ،یا پدران

،یاپدرشوهران،یاپسران،یاپسرشوهران،یابرادران،یا برادرزادگان ،یا خواهرزادگان ،یا زنان یا مملوکاتشان،یا مردان طفیلی که حاجت به زن ندارند،یا کودکان که از راز زنان آگاه نیستند. "تفلحون،31   (مطهری:1369،صص126و127 )

 



 

راز نبوغ آلبرت اینشتین فاش شد23

دانش‌های بنیادی - بررسی تصاویر مغز آلبرت اینشتین توسط عصب‌شناسان نشان می‌دهد قشر مخ او با انسان‌های عادی تفاوت چشمگیری دارد و مغز او در بخش‌هایی که مسئول تفکر انتزاعی و محاسبات هستند، پیچیده‌تر از دیگر انسان‌هاست.

نمایش اسلاید
 
 
اينشتين يك ويولن‌نواز فوق‌العاده بود. شايد توسعه بيش از حد بخشي از مغز او كه با دست چپ در ارتباط بوده (قشر حسي‌پيكري نيمكره راست مغز) اين مهارت خيره‌كننده را باعث شده است.



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 7:8 :: توسط : زرین

راز ضریح شش گوشه
 چرا برخلاف ضریح و مرقد امامان دیگر، ضریح مرقد مطهر سیدالشهدا(ع) شش گوشه ساخته شده است؟

در این باره روایت های گوناگونی وجود دارد. اما مجموع این روایت ها و آن چه نزدیک تر به منطق به نظر می رسد، آن چیزی است که شیخ مفید(ره) در کتاب «الارشادات» آورده است. او در بخشی از این کتاب نام 17 نفر از شهدای بنی هاشم در روزعاشورا را ذکر کرده و  نوشته است:«آنان پایین پای آن حضرت در یک قبر (گودی بزرگ) دفن شدند و هیچ اثری از قبر آنان نیست و فقط زائران با اشاره به زمین در طرف پای امام ـ علیه السّلام ـ آنان را زیارت می‌کنند و علی بن الحسین ـ علیهم السّلام ـ (علی اکبر) از جملة آنان است.برخی گفته‌اند: محل دفن علی اکبر نسبت به قبر امام حسین ـ علیه السّلام ـ نزدیک‌ترین محل است.»

در بعضی از روایات دیگر از جمله کتاب «کامل الزیارات» جعفر بن محمد قمی هم آمده است: «امام سجاد ـ علیه السّلام ـ (با قدرت امامت و ولایت) به کربلا آمد و بنی‌اسد را سرگردان یافت، چون که میان سرها و بدن‌ها جدایی افتاده بود و آنها راهی برای شناخت نداشتند، امام زین العابدین ـ علیه السّلام ـ از تصمیم خود برای دفن شهیدان خبر داد، آن گاه به جانب جسم پدر رفت، با وی معانقه کرد و با صدای بلند گریست، سپس به سویی رفت و با کنار زدن مقداری کمی خاک قبری آماده ظاهر شد، به تنهایی پدر را در قبر گذاشت و فرمود: با من کسی هست که مرا کمک کند و بعد از هموار کردن قبر، روی آن نوشت: «هذا قبر الحسین بن علی بن ابی طالب الّذی قتلوه عطشاناً غریباً»؛ این قبر حسین بن علی بن ابی طالب است، آن حسینی که او را با لب تشنه و غریبانه کشتند. پس از فراغت از دفن پدر به سراغ عمویش عباس ـ علیه السّلام ـ رفت و آن بزرگوار را نیز به تنهایی به خاک سپرد. سپس به بنی‌اسد دستور داد تا دو حفره آماده کنند، در یکی از آنها بنی‌هاشم و در دیگری سایر شهیدان را به خاک سپردند، نزدیک‌ترین شهیدان به امام حسین ـ علیه السّلام ـ فرزندش علی اکبر ـ علیه السّلام ـ است؛ امام صادق ـ علیه السّلام ـ در اینباره به عبدالله بن حمّاد بصری فرموده است: امام حسین ـ علیه السّلام ـ را غریبانه کشتند، بر او می‌گرید کسی که او را زیارت کند غمگین می‌شود و کسی که نمی‌تواند او را زیارت کند دلش می‌سوزد برای کسی که قبر پسرش را در پایین پایش مشاهده کند.

بنابراین به نظر می رسد گوشه های اضافی ضریح مطهر امام حسین(ع) محل دفن پسر بزرگ ایشان یعنی حضرت علی اکبر(ع) باشد و محل دفن  نوزاد شش ماهه اباعبدالله الحسین(ع) یعنی علی اصغر(ع) نیز روی سینه پیکر مطهر امام حسین(ع) باشد.

 



 


 

پوشیدن یک لباس ساده که تمام بدن وسر،جز چهره و دو دست تا مچ را بپوشاند،مانع هیچ فعالیت بیرونی نخواهد بود.بلکه برعکس،تبرج و خود نمایی و پوشیدن لباس ها ی تنگ و مد های رنگارنگ است که زن را به صورت موجودی مهمل و غیر فعال در می آورد که باید تمام وقتش را مصروف حفظ پزیسیون خود کند.(مطهری:1369،ص187)

 



به نام خدا

.بي بند و باري و رواج فرهنگ مبتذل غربي ، مهم ترين وسيله نفوذ فرهنگي دشمن است . ابرقدرتها و عوامل مزدور آنها در كشورهاي اسلامي مانند الجزایر ، لبنان ، تركيه و ايران . . .  ساليان دراز در ترويج آن كوشيدند اما با بيداري مسلمانان و پيروزي انقلاب اسلامي اكنون حجاب به عنوان سمبل تعهد و تعبد زن به فرهنگ اسلام و مبارزه با استكبار در جهان مطرح مي باشد . حجاب آنقدر

 

 

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 6:24 :: توسط : زرین

            بعضی از آدمها را باید چند بار خواند تا معنی آنها را فهمید و

            بعضی از آدمها را باید نخوانده دور انداخت.

            بعضی آدمها جلد زرکوب دارند٬ بعضی جلد ضخیم،

            بعضی جلد نازک وبعضی اصلا جلد ندارند.

            بعضی آدمها با کاغذ کاهی نا مرغوب چاپ می شوند و

            بعضی با کاغذ خارجی.

            بعضی آدمها ترجمه

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 6:20 :: توسط : زرین

ضریح جدید امام حسین (ع) همزمان با آغاز ماه محرم به کربلا رسید.
به گزارش جهان به نقل از فارس، همزمان با آغاز ماه محرم ضریح جدید امام حسین(ع) به کربلا رسید و مورد استقبال مردم شیعه کربلا قرار گرفت.

هفتاد درصد از قطعات ضریح جدید به کشور عراق و سپس با ۵ دستگاه تریلیر به کربلا منتقل شد.

 

این ضریح با طراحی و نظارت محمود فرشچیان هنرمند پیشکسوت نگارگری ایران، ‌با خوشنویسی سیدمحمد حسینی موحد، گروه قلم‌زنی به سرپرستی خدادادزاده در کارگاه نجاری آستانه مقدسه در شهر قم ساخته شده است.

 

این ضریح در مساحت ۸۶/۲۲ متر مربع با ابعاد ۵.۰۴ × ۷.۳۴ و ارتفاع ۴.۴۹ متر با ۲۰ پنجره ساخته شده که در آن از طلای ۱۸ عیار، نقره، مس، استیل و چوب ساج استفاده شده است.

 

در ساخت این ضریح مطهر از طلای خالص ۱۸ عیار، ۵۱۰۰ کیلو نقره خالص و ۵۵۰۰ کیلو چوب ساج استفاده شده است.

برای تاج ضریح و خطوطی که روی ضریح نقش می‌بندد از طلای خالص با عیار ۲۱ استفاده شده است که کار خوشنویسی این ضریح را نیز استاد موحد بر عهده داشت.



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 28 آبان 1391برچسب:, :: 5:55 :: توسط : زرین

حجاب مانع پیشرفت نیست

اسلام نمی گوید که زن از خانه بیرون نرود و نه می گوید حق تحصیل علم و دانش ندارد - بلکه علم ودانش را فریضه ی مشترک زن و مرد دانسته است--و نه فعالیت اقتصادی خاصی رابرای زن تحریم میکند .اسلام هرگز نمی خواهد زن بی کار وبی عار بنشیندو وجودی عاطل و باطل بار آید.پوشانیدن بدن به استثنای وجه و کفین مانع هیچ گونه فعالیت فرهنگی یا اجتماعی یا اقتصادی نیست.آنچه موجب فلج کردن نیروی اجتماع است آلوده کردن محیط کار به لذت جوی های شهوانی است.(مطهری:1369،ص93)

 



به نام خدا

يكي از مهم ترين تفاوت هاي جوامع مختلف با يكديگر تفاوت فرهنگ هاي آنان است و يكي از مظاهر مهم بقا و حيات و يا زوال و نابودي هر جامعه يا تمدني بقا يا زوال فرهنگ آن جامعه  مي باشد . پس حيات جامعه يعني بقای فرهنگ آن جامعه و زوال آن يعني نابودي فرهنگ آن جامعه ...بي بند و باري و رواج فرهنگ مبتذل غربي ، مهم ترين وسيله نفوذ فرهنگي دشمن است . ابرقدرتها و عوامل مزدور آنها در كشورهاي اسلامي مانند الجزایر ، لبنان ، تركيه و ايران . . .  ساليان دراز در ترويج آن كوشيدند اما با بيداري مسلمانان و پيروزي انقلاب اسلامي اكنون حجاب به عنوان سمبل تعهد و تعبد زن به فرهنگ اسلام و مبارزه با استكبار در جهان مطرح مي باشد . حجاب آنقدر براي جهانخواران خطرناك است كه در برابر حجاب چند دختر مسلمان در غرب اعلام جنگ و مبارزه مي كند . در فرانسه و ديگر كشورهاي اروپايي ، گروههاي مختلف چپ و راست متفق القولند كه بايد با حجاب اسلامي به شدت جنگيد زيرا پ

 

 

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : جمعه 26 آبان 1391برچسب:, :: 7:36 :: توسط : زرین

 گاهی ریشه سیاسی یا اجتماعی برای آن مطرح میکنند و گاهی آن را معلول علل اقتصادی میدانند و گاهی جنبه های خاص اخلاقی یا روانی را در پدید آمدن آن دخیل می دانند .

بالا بردن ارزش ؛ علت اصلی و دلیل موجه حجاب

ریشه اجتماعی پدید آمدن حریم و حائل میان زن و مرد را نباید در میل به ریاضت ، یا میل مرد به استثمار زن ، یا حسادت مرد یا عدم امنیت اجتماعی ، یا عادت زنانگی  جستجو کرد بلکه باید ریشه این پدیده را در یک تدبیر ماهرانه غریزی خود زن باید جستجو کرد .

حیا و عفاف و پوشش تدبیری است که خود زن با یک نوع الهام برای گرانبها کردن خود وحفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار برده است . زن ، با هوش فطری وبا یک حس مخصوص به خود دریافته است که از لحاظ جسمی نمیتواند با مرد برابری کند و اگر بخواهد در میدان زندگی با مرد پنجه نرم کند از عهده زوربازوی مرد برنمی آید واز طرف دیگر نقطه ضعف مردرادر همان نیازی یافته است که خلقت دروجود مرد نهاده است که اورا مظهر عشق و طلب وزن را مظهر معشوقیت ومطلوبیت قرار داده است . وقتی که زن مقام و موقعیت خود را در برابر مرد یافت و نقطه ضعف او را در برابر خود دانست ، همانطور که متوسل به زیور و خودآرایی وتجمل شد که از آن راه قلب مرد را تصاحب کند ، متوسل به دور نگه داشتن خود از دسترس مرد نیز شد . دانست که نباید خود را رایگان کند بلکه باید آتش عشق وطلب اورا تیزتر کند ودرنتیجه مقام و موقع خود را بالا برد .

مولوی راجع به تاثیر حریم و حائل میان زن و مرد در افزایش قدرت و محبوبیت زن ودر بالا ردن مقام او ودر گداختن مرد در آتش عشق و سوز ، مثالی لطیف می آورد آنهارا به آب آتش تشبیه میکند و میگوید :

" مَثل مرد، مَثل آب است و مَثل زن ، مَثل آتش ،اگر حائل از میان آب و آتش برداشته شود آب بر آتش غلبه میکند وآن را خاموش می سازد ، اما اگر حایل و حاجبی میان ان دو برقرار گردد مثل اینکه آب را در دیگی قرار دهند وآتش در زیر آن دیگ روشن کنند ، آنوقت است که آتش آب را تحت تاثیر خود قرار می دهد ، اندک اندک او را گرم میکند واحیانا جوشش و غلیان در او به وجود می آورد تا آنجا که سراسر وجود اورا تبدیل به بخار میسازد "

مرد برخلاف آنچه در ابتدا تصور میشود ، در عمق و روح خویش ازابتذال زن وازتسلیم و رایگانی او متنفر است . مرد همیشه عزت و استغناء وبی اعتنایی زن را نسبت به خود ستوده است . 

به گفته ویل دورانت : (( مرد جوان به دنبال چشمان پر از حیاست وبی آنکه بداند ، حس میکند که این خودداری ظریفانه از یک لطف و رقت عالی خبر میدهد )) .

برتراندراسل میگوید : (( از لحاظ هنر مایه تاسف است که به آسانی به زنان بتوان دست یافت  وخیلی بهتر است که وصال زنان دشوار باشد بدون آنکه غیر ممکن گردد )) .

ویل دورانت در لذات فلسفه میگوید : (( آنچه بجوییم و نیابیم ، عزیز و گرانبها میگردد . زیبایی به  قدرت میل بستگی دارد ومیل با اقناع و ارضاء ، ضعیف و با منع و جلوگیری ، قوی می گردد )) .

آلفرد هیچکاک می گوید : (( زنان شرقی تا چند سال پیش به خاطر حجاب و نقاب و رویبندی که به کار میبردند خود به خود جذاب می نمودند وهمین مساله جاذبه نیرومندی به آنها میداد اما به تدریج با تلاشی که زنان  این کشورها برای برابری با زنان غربی از خود نشان میدهند ، حجاب و پوششی که دیروزبر زن شرقی کشیده شده بود ازمیان میرود وهمراه با آن از جاذبه جنسی او هم کم می شود )) .

از این مطالب میتوان فهمید که زن بر اثر دور نگه داشتن خود از دسترسی مرد تا کجا پایه ی خود را بالا برده است وتا چه حد سر نیاز مرد را به آستان خود فروآورده است ! قطعا درک زن این حقیقت را در تمایل او به پوشش بدن خود و مخفی کردن خود به صورت یک راز ، تاثیر فراوان داشته است .   

با تلخیص از کتاب مسئله حجاب  شهید مطهری


 



 


یک شبی مجنون نمازش را شکست
بی وضو در کوچه لیلا نشست 

عشق آن شب مست مستش کرده بود
فارغ از جام الستش کرده بود

سجده ای زد بر لب درگاه او
پر زلیلا شد دل پر آه او

گفت یا رب از چه خوارم کرده ای
بر صلیب عشق دارم کرده ای

جام لیلا را به دستم داده ای
وندر این بازی شکستم داده ای

نشتر عشقش به جانم می زنی
دردم از لیلاست آنم می زنی

خسته ام زین عشق، دل خونم مکن
من که مجنونم تو مجنونم مکن

مرد این بازیچه دیگر نیستم
این تو و لیلای تو ... من نیستم

گفت: ای دیوانه لیلایت منم
در رگ پیدا و پنهانت منم

سال ها با جور لیلا ساختی
من کنارت بودم و نشناختی

عشق لیلا در دلت انداختم
صد قمار عشق یک جا باختم

کردمت آوارهء صحرا نشد
گفتم عاقل می شوی اما نشد

سوختم در حسرت یک یا ربت
غیر لیلا برنیامد از لبت

روز و شب او را صدا کردی ولی
دیدم امشب با منی گفتم بلی

مطمئن بودم به من سرمیزنی
در حریم خانه ام در میزنی

حال این لیلا که خوارت کرده بود
درس عشقش بیقرارت کرده بود

مرد راهش باش تا شاهت کنم
صد چو لیلا کشته در راهت کنم

 



پوشش برای انسانها مسئله فطری است و هر انسانی که معیارهای انسانیت خود را از دست نداده باشد عریان بودن را دوست ندارد زیرا حیا مانع می شود از اینکه جز درموارد خاص که شرع مقدس اسلام به آن اجازه داده در انظار دیگران خود را برهنه کند .
  این موضوع به اندازه ای بدیهی است که حتی فرهنگ منحط و صهیونیستی غرب با ده ها سال کار فرهنگی غیر اخلاقی و سکس محور خود باز هم نتوانسته است زنان غربی را به برهنگی کامل بکشاند و خود آنها تا حدودی در برابر این ناهنجاری مقاومت کرده اند .
هر چند درغرب زنان ودختران پوشش مناسبی ندارند ولی حجاب زنان راهبه در کلیساها مورد احترام بوده و ملاک درستی مسئله حجاب درغرب تلقی می گردد دراین باره باید گفت درجامعه ای که معیارهای اخلاقی و انسانی و آموزه های دینی و ملی آن دستخوش تغییر و تحول شده و سکولارهای غرب باور مفسر و مبین آموزه های دینی و اخلاقی شوند از جمله اتفاقهایی که مردان و زنان آن جامعه را درگیر خواهد کرد موضوع برهنگی فرهنگی و بعد از چند سال بوجود آمدن فرهنگ برهنگی درآن جامعه خواهد بود یعنی سکولارها، ابتداء جامعه را با تئوریهای سکس محور ضد اخلاقی خود از هنجارها و آموزه های دینی برهنه و تهی ساخته و آنگاه فرهنگ برهنگی را جایگزین آن می کنند و درجامعه ما هم در سالهایی نه چندان دور همین اتفاق افتاد و تعدادی سکولارهای غرب گرا با شعار آزادی و جامعه مدنی چنان به حریم حجاب و عفاف تاختند و چنان مسئله حجاب را مورد سرزنش و تحقیر و توهین قرار دادند که عده ای باور کردند حجاب و عفاف مسئله ای زائد و متعصبانه است و مع الاسف تعدادی هم با این هوسرانان غرب گرا که فرهنگ سراسر ابتذال غرب پشتیبانشان بود همراه شدند و به جرأت می توان گفت وضعیت امروز جامعه نتیجه کوتاهی وزارتخانه های متولی امور فرهنگی و تا حدودی مردم بوده است لیکن الان که دیر نشده و می توان با تدبیری شایسته زنان جامعه را به صلاح و فلاح رهنمون شد.



پیشاپيش فرا رسيدن ماه محرم ، ماه پيروزي خون بر شمشير را بر عاشقان آن حضرت تسليت عرض مي کنيم .

آريا موبايل | Ariamobile.Net



------------------

قيامت بي حسين غوغا ندارد"شفاعت بي حسين معنا ندارد"حسيني باش كه در محشر نگويند"چرا پرونده ات امضا ندارد .

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 25 آبان 1386برچسب:, :: 6:47 :: توسط : زرین

احمدک

معلم چوناگه بیامد کلاس

چوموج فروخفته خاموش شد

سخن های ناگفته در مغز ها

به لب نارسیده فراموش شد

***

معلم زکارمداوم مدام

غضبناک و فرسوده و خسته بود

جوان بود و در عنفوان شباب

جوانی از او رخت بر بسته بود

****

سکوت کلاس غم آلود را

صدای درشت معلم شکست

زجا احمدک جست و

 

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : جمعه 19 آبان 1391برچسب:, :: 6:36 :: توسط : زرین

 

یک محقق جامعةالمصطفی با اشاره به پیشینه حجاب در تاریخ، اظهار کرد: پیشینه حجاب به آفرینش انسان بازمی‌گردد، مؤید این نظریه هم از بین رفتن حجاب حضرت آدم و حوا بر اثر تناول از میوه آن درخت ممنوعه است.

مرکز خبر مجتمع آموزش عالی فقه جامعةالمصطفی، بیست و دومین میزگرد علمی «مبانی حجاب از دیدگاه قرآن کریم» با حضور حجت‌الاسلام محمدعارف کاشفی و حجت‌الاسلام سیدحبیب‌الله طاهری به همت معاونت پژوهش و انجمن علمی- پژوهشی علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم در سالن شهید مطهری این مجتمع برگزار شد.

*واژه حجاب چند بار در قرآن آمده است

حجت‌الاسلام کاشفی با اشاره به مفهوم‌شناسی حجاب در قرآن کریم، بیان کرد: در قرآن کریم هشت مرتبه واژه حجاب به کار رفته است که در معانی مختلف استعمال شده است.

این محقق جامعةالمصطفی با عنوان این که واژه حجاب در بیشتر لغت‌نامه‌ها به معنای منع و بازداشتن آمده است، یادآور شد: معنای اصلی حجاب به معنای مانع شدن در بین دو شیء و پوشش نیز معنای لازمی حجاب به شمار می‌رود.

وی با اشاره به واژه‌های جلباب، خمار و جیوب در قرآن کریم، افزود: یکی از ابعاد حجاب، حجاب در رفتار است، همچنان‌که قرآن کریم تأکید می‌کند که بانوان در راه رفتن خود در بیرون از خانه، به گونه‌ای رفتار نکنند که مورد جلب توجه دیگران قرار گیرند.

حجت‌الاسلام محمدعارف کاشفی با عنوان این که واژه «غضّ» در قرآن کریم به معنای کوتاهی صدا و فرونشاندن چشم آمده است، داشت

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 18 آبان 1391برچسب:, :: 7:7 :: توسط : زرین

تصور ما از علم در بسياري از موارد اشتباه و در بسياري از موارد ناقص است. شبه علم در غياب آگاهي علمي رشد مي‌كند و جامعه‌اي كه براي پيشرفتش نيازمند علم و فناوري حاصل از آن است را چنان مسموم مي‌كند كه ديگر امكان تشخيص سره از ناسره ممكن نمي‌شود. هنوز رسانه‌هاي عمومي در برابر پديده‌هاي علمي و فني موضع‌گيري درستي ندارند و گاه به جاي معرفي فناوري‌هاي نوين و بررسي آن و يا بررسي و نظارت بر روندهاي علمي دست به ترويج ترس از فناوري مي‌زنند.

علوم پايه و رياضيات بيش از همه شاخه‌هاي ديگر در معرض بي‌توجهي هستند.

اگر رياضيات و علوم پايه در جامعه‌اي جدي گرفته نشود و در برابر آن مقاومت ايجاد شود ديگر نمي‌توان انتظار رشد علمي چشمگيري براي آن جامعه داشت. هنوز نام رياضيات براي بسياري هراس‌آور است.

در چنين شرايطي بهانه‌اي مانند روز جهاني‌علم درخدمت صلح و توسعه فرصت بي‌نظيري است كه توجه عمومي را به علم واقعي و زيبايي‌ها و جذابيت‌هاي آن جذب ‌كند. اما اگر شما در رده كساني هستيد كه دستي از دور يا نزديك بر آتش علم و فناوري داريد آيا مي‌توانيد قدمي براي كمك به رشد آگاهي علمي و دوستي با علم برداريد؟

 

 



  جایگاه زنان در ایران باستان

 

بررسی جایگاه زن در ایران باستان و در دوره های هخامنشی و آیین زرتشت که به نوعی دوره آغاز شکل گیری سرزمین آریایی هاست ، نشان دهنده سطح والای فکری مردمان آن روزگار است که در بسیاری موارد، افسوس را با خود به ارمغان می آورد، چرا که اگر تحولات ناشی از حکومتهای گوناگون آن زمان تغییری در شرایط زیستی آدمیان ایجاد نمی کرد، ایران و ایرانی، هم اکنون بعنوان بزرگترین مدعی حقوق انسانی در دنیا شناخته می شد و این عنوان را زینت نام خود می کرد .

در دوران باستان ایرانیها، راستگویی و دلاوری را ارج بسیار می دادند و این ویژگی برای زن و مرد یکسان بود. زنان، همتای مردان دلیرانه در جنگ ها شرکت می کردند و دختران همیشه از خداوند شوهری نیرومند و فرزندانی دلاور در خواست داشتند.

 به عنوان نمونه برابری حقوق زنان و مردان ، تا پیش از پیدایش حکومت هخامنشی یعنی در زمان مادها دختر و داماد پادشاه می توانستند جزو وارثین وی باشند.

با روی کار آمدن کوروش بزرگ و

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 17 آبان 1391برچسب:, :: 5:31 :: توسط : زرین

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

((يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ))

سوره ی مبارکه ی حجرات – آیه ی ۱۳

ادبیات عامیانه ی هر قومی که مردم آن، به طور روزمره با اصطلاحات و عبارات نغز و دلنشینش جانشان را نوری تازه بخشیده و با ریاحین کلمات فرح بخشش دهانشان را عطر آگین می کنند ، همچون گنجینه ای نفیس ، سینه به سینه و دست به دست، از نسل های ماضی به زمان معاصر رسیده است.

ادبیاتی که زبان گویا برای توصیف پستی و بلندی های تاریخ ونماینده ی تمام و کمال آمال و آرزوهای یک ملت است که متضمن افسانه ها و حماسه ها همراه با شعر ومتن هایی زینت بخشیده به غنا با درون مایه ی پند و اندرز می باشد.

با عنایت بر توضیحات فوق در می یابیم که وظیفه ی خطیر صیانت از این گنجینه ی نفیس انسانی و دُر گرانبهای وجودی بر دوش مردمان همان قوم است که متعلمین دیروز بوده اند و معلمین امروز.

وظیفه ای که عنایت بدان همراه با خرد جمعی در طول مدت های طولانی ، تاثیر شگرفی بر حفظ زبان قومی و حیات پویای فرهنگ فولکلوریک منطقه ای



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:, :: 7:39 :: توسط : زرین

 

گرچه او نیست به گلزار گل زیبایی
نیست چون من به جهان بلبل خوش آوایی

بانگ شیدایی من رفت به هر صحرایی
در همه دِیر مغان نیست چو من شیدایی

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 30 مهر 1391برچسب:, :: 5:58 :: توسط : زرین



عشق بازي به همين آساني است
كه گلي با چشمي
بلبلي با گوشي
رنگ زيباي خزان با روحي
نيش زنبور عسل با نوشي
كار همواره ي باران با دشت
برف با قله ي كوه
رود با ريشه ي بيد
باد با شاخه و برگ
ابر عابر با ماه
چشمه اي با آهو ، بركه اي با مهتاب
و نسيمي با زلف
دو كبوتر باهم
و شب و روز و طبيعت با ما
عشقبازي به همين آساني است........

 





از " خدا " خواستن " عزت "است
واگر برآورده شود" رحمت " است
و گر نشود" حكمت" 

از " خلق خدا " خواستن " خفت " است
واگر برآورده شود " منت " است 
وگر نشود " ذلت "

 



 

حجت الاسلام محسن قرائتی در پنجاه و چهارمین جشنواره ملی علمی کاربردی گفت: در دانشگاه های کشور سرطان اخلاقی وجود دارد به این معنا که دانشجویی از کنار دست استادش رد می شود و به وی سلام نمی کند، وقتی علت را جویا می شویم دانشجو می گوید من این ترم با این استاد کلاس ندارم. آیا این سرطان اخلاق نیست؟

وی در ادامه با بیان اینکه باید با دانشجویان رفیق شد، گفت: در حال حاضر در دانشگاه ها مشکلات ایدئولوژی و پژوهش نیست بلکه در این زمینه آدم کم داریم.

رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به ازدواج در دانشگاه ها گفت: ازدواج در دانشگاه ها را نهی نکنید زیرا دو سوم دین مربوط به ازدواج است. رابطه حرام زیاد است و باید با ازدواج جلوی آن را گرفت.

قرائتی در ادامه افزود: دختری طی نامه ای به من گفت خدا پدر ومادرم را لعنت کند زیرا زمانی که در پیش دانشگاهی بودم به خواستگارهایم جواب رد می دادند و پدر و مادر و استادانم تاکید کردند که بعد از فوق لیسانس ازدواج کنم اما حالا که فوق لیسانس گرفته ام هیچ خواستگاری ندارم. قرآن به سه چیز اشاره می کند: اول اکسیژن، دوم غذا و آب، سوم لباس که همان همسر است.

وی خطاب به روسای مراکز علمی کاربردی گفت: در این دانشگاه یک سایت خنده راه بیندازید تا با هم بخندیم نه اینکه به هم بخندیم.

وی در ادامه تاکید کرد: ما در اسلام فارغ التحصیل نداریم. انسان هیچ وقت از علم فارغ نمی شود.

 



 





حتي پس از اين همه وقت 
خورشيد هرگز به زمين نمي گويد كه
" تو به من مديوني "
ببين با چنين عشقي چه روي مي دهد؟!
تمام آسمان روشن مي شود

 



 

    دوستی ها کمرنگ ، بی کسی ها پیداست
              راست گفتی سهراب ، آدم اینجا تنهاست . . .

 



 

با تشکر از حامد نظری که این عکس های زیبا را تهیه کرده.

تنگ براق ایج

رودخانه رودبال ایج
 



تنگ رغز  دركوه دهنه باغ مراد كه منتهی میشه به حسن آباد داراب

حلزون نازی كه به خاطر بهشت ایج در اینجا زندگی میكنه
جوی آب باغ های ایج
 



پائیزكوچه باغ های ایج






[

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : جمعه 7 مهر 1391برچسب:, :: 8:2 :: توسط : زرین

 

بازی روزگار را نمی فهمم؛ من تو را دوست می‌دارم... تو دیگری را... دیگری مرا... و همه ما تنهاییم!

 

داستان غم‌انگیز زندگی این نیست که انسان‌ها فنا می‌شوند، این است که آنان از دوست داشتن بازمی‌مانند.

 

همیشه هر چیزی را که دوست داریم به دست نمی‌آوریم؛ پس بیاییم آن‌چه را که به دست می‌آوریم، دوست بداریم.


انسان عاشق زیبایی نمی‌شود؛ بلكه آن‌چه عاشقش می‌شود در نظرش زیباست!


انسان‌های بزرگ دو دل دارند؛ دلی که درد می‌کشد و پنهان است و دلی که می‌خندد و آشکار است.


همه دوست دارند که به بهشت بروند؛ ولی کسی دوست ندارد که بمیرد...!


عشق مانند نواختن پیانو است؛ ابتدا باید نواختن را بر اساس قواعد یاد بگیری، سپس قواعد را فراموش کنی و با قلبت بنوازی.


دنیا آن‌قدر وسیع هست که برای همه مخلوقات جایی باشد؛ پس به جای آن‌که جای کسی را بگیریم، تلاش کنیم جای واقعی خود را بیابیم.


‏‏اگر انسان‌ها بدانند فرصت باهم بودنشان چقدر محدود است، محبتشان نسبت به یکدیگر نامحدود می‌شود.


عشق در لحظه پدید می‌آید و دوست داشتن در امتداد زمان؛ و این اساسی‌ترین تفاوت میان عشق و دوست داشتن است.


راه دوست داشتن هر چیز، درک این واقعیت است که امکان دارد از دست برود.

 

انسان چیست ؟ شنبه به دنیا می‌آید؛ یك‌شنبه راه می‌رود؛ دوشنبه عاشق می‌شود؛ سه‌شنبه شكست می‌خورد؛ چهارشنبه ازدواج می‌كند؛ پنج‌شنبه به بستر بیماری می‌افتد؛ و بالاخره جمعه می‌میرد!

 

فرصت‌های زندگی را دریابیم و بدانیم که فرصت با هم بودن چه‌قدر محدود است.

 



 

هرگاه بنده ام مرا بخواند
چنان به او گوش مي سپارم
كه گويي بنده اي جز او ندارم
اما....
بنده ام همه را چنان مي خواند
كه گويي همه خداي اويند
جز من......

 



   
 



زندگي بافتن يك قاليست
نه همان نقش ونگاري كه خودت ميخواهي
نقشه را اوست كه تعيين كرده
تو در اين حين فقط ميبافي.....
نقشه را خوب ببين
نكند آخر كار قالي زندگيت را نخرند!!

 



 با نوان نامدار ایران زمین  
 
 
از آنجا که بزرگترین کتابخانه‌های ملی و تاریخی و علمی ایران (جندی شاپور -کسروی) توسط اعراب به آتش کشیده شد و هزاران کتاب ایرانی به گفته مورخ و جامع شناس بزرگ عرب (ابن خلدون) نابود شد و به دریا ریخته شدند و بسیاری از بزرگان این سرزمین گمنام ماندند و اثری از آنان یافت نشد ولی با همه فراز و نشیب‌های یورش اسکندر گجستک و یورش اعراب بدوی هنوز نام شیرزنان بزرگی از سرزمین مقدس ایران برای ما به جای مانده است که گوشه‌ای از نام و جنگاوری‌هایشان را در اینجا از نظر خواهید گذراند.


ماندانا
ماندانا دختر آژی دهاک

ماندان یا ماندانا در لغت به معنی شاه بوی عنبر سیاه، دختر آژی دهاک آخرین پادشاه ماد که همسر کمبوجیه پدر کوروش شد و از این وصلت کوروش متولد گردید. او در تربیت و نیز انتقال قدرت به کوروش سهم بسیار موثری داشت. ماندان اولین مدرسه جمعی که در آن برگزیدگانی از پسران بودند بنیان مینهد که خود شخصا به دانش آموزان این مدرسه درس حقوق و قانون را می‌آموخت و به کوروش می‌آموخت که باید پایه و اساس ظلم و بیدادی را ویران نماید و در هر حال یار و همیار زیردستان باشد. در این مدرسه فنون سوارکاری و تیراندازی و نبرد نیز آموزش داده می‌شد.
٬ ابردخت٬ گلبویه نام برد.



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : جمعه 30 تير 1391برچسب:, :: 23:29 :: توسط : زرین

 


زنى به حضور حضرت داوود (علیه السلام ) آمد و گفت : اى پیامبر خدا پروردگار تو ظالم است یا عادل؟ داوود (علیه السلام ) فرمود: خداوند عادلى است که هرگز ظلم نمى کند. سپس فرمود: مگر چه حادثه اى براى تو رخ داده است که این سؤال را مى کنى؟ زن گفت : من بیوه زن هستم و سه دختر دارم ، با دستم، ریسندگى مى کنم ، دیروزشال بافته خود را در میان پارچه اى گذاشته بودم و به طرف بازار مى بردم، تا بفروشم، و با پول آن غذاى کودکانم را تهیه سازم، ناگهان پرنده اى آمد و آن پارچه را از دستم ربود و برد، و تهیدست و محزون ماندم و چیزى ندارم که معاش کودکانم را تامین نمایم .
هنوز سخن زن تمام نشده بود، در خانه داوود را زدند، حضرت اجازه وارد شدن به خانه را داد، ناگهان ده نفر تاجر به حضور داوود (علیه السلام ) آمدند، و هر کدام صد دینار (جمعا هزار دینار) نزد آن حضرت گذاردند و عرض کردند: این پولها را به مستحقش بدهید. حضرت داوود (علیه السلام ) از آن ها پرسید: علت این که شما دست جمعى این مبلغ را به اینجا آورده اید چیست ؟
عرض کردند : ما سوار کشتى بودیم ،

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 29 تير 1391برچسب:, :: 5:52 :: توسط : زرین

شخصي در حال نماز خواندن در راهي بود
 مجنون بدون توجه  از بين او و سجاده اش عبور کرد
 مرد نمازش را قطع کرد وفریاد زد : چرا بين من و خدايم فاصله انداختي؟؟؟؟
 مجنون به خود آمد و گفت: من که عاشق ليلي ام تورا نديدم
 ؟؟؟؟؟تو که عاشق خداي ليلي هستي چگونه مرا ديدي؟



 

1. مرد را به عقلش نه به ثروتش

 
2. زن را به وفايش    نه  به جمالش

3.  دوست را به محبتش نه به کلامش

4. عاشق را به صبرش نه به ادعايش

5.
                         مال را به برکتش نه به مقدارش

6.
                         خانه را به آرامشش نه به اندازه اش
 

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 26 تير 1391برچسب:, :: 11:57 :: توسط : زرین

 

امام صادق ( ع) می فرمایند :

تعجب می کنم از کسی که فرار می کند از چهار چیز ، چگونه به طرف چهار چیز نمی رود؟

تعجب می کنم از کسی که از چیزی خائف است ، اما به این جمله از قران پناه نمی برد.
 
" حَسبُنَا الله و نِعمَ الوَکیل "
 
زیرا حق تعالی پشت سر این آیه می فرماید : " فانقلبوا بنعمۀ من الله و فضل لم یمسسهم سو " یعنی خدای تعالی بر می گرداند آنچه را که از او می ترسیدند به نعمت از جانب خودش و فضیلتی که نتیجه اش این است که بدی آنها راحس نمی کند .

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 26 تير 1391برچسب:, :: 11:44 :: توسط : زرین

 

سعی کن با همه چیز کنار بیایی !

فرار نکن

زمین به شکل احمقانه ای گـِـرد است !

 



 

کاش من اینگونه عاشق بودم ..... ای کاش ..

 

میخواهم عاشقی را از تو یاد بگیرم

که چنین بی وقفه در هر زمان و مکانی یادت نمیرود باید عاشقی کنی

کاش من اینگونه عاشق بودم ..... ای کاش ...

 

 

 



 

 

 

  

 

ایج  / دیواره چهل برکه ی قلعه دارالامان

درسال 510 ه ق نظام الدین محمود شبانکاره ، ایج (ایگ) را پایتخت خود قرار داد و قلعه ای را در بلندای کوه بنا نهاد.

سپاه محمود مظفری فرزند مبارز الدین در سال 756ه ق ملک اردشیر آخرین حکمران شبانکاره را شکست داده و قلعه را ویران کرد.

 دیواره سنگ وساروجی آب انبارها تنها باز مانده قلعه می باشد


  

 

ایج / نمای چهل برکه از بالا

با گذشت سالیان دراز این آب انبارها که آب قلعه رابرای یکی دو سال ذخیره می کردند، از گل ولای پر شده است.

" از کتاب آثار باستانی / محمد رضا آل ابراهیم "

 فرعون وشیطان

 

 

این طنز نیست به مفهومش دقت کنید!!!!

فرعون پادشاه مصر ادعای خدایی میکرد. روزی مردی نزد او آمد و در حضور همه خوشه انگوری به او داد و گفت اگر تو خدا هستی پس این خوشه را تبدیل به طلا کن. فرعون یک روز از او فرصت گرفت. شب هنگام در این اندیشه بود که چه چاره ای بیندیشد و همچنان عاجز مانده بود که ناگهان کسی درب خوابگاهش را به صدا در آورد. فرعون پرسید کیستی؟ ناگهان دید که شیطان وارد شد. شیطان گفت خاک بر سر خدایی که نمیداند پشت در کیست. سپس وردی

وردی

 

 

 

 



ادامه مطلب...


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 29 خرداد 1386برچسب:, :: 5:27 :: توسط : زرین

 

تاج از فرق فلک برداشتن ،

 

جاودان آن تاج بر سرداشتن :

 

در بهشت آرزو ره یافتن،

 

هر نفس شهدی به ساغر داشتن،

 

روز در انواع نعمت ها و ناز،

 

شب بتی چون ماه در بر داشتن ،

 

صبح از بام جهان چون آفتاب ،

 

روی گیتی را منور داشتن ،

 

شامگه چون ماه رویا آفرین،

 

ناز بر افلاک اختر داشتن،

 

چون صبا در مزرع سبز فلک،

 

بال در بال کبوتر داشتن،

 

حشمت و جاه سلیمانی یافتن،

 

شوکت و فر سکندر داشتن ،

 

تا ابد در اوج قدرت زیستن،

 

ملک هستی را مسخر داشتن،

 

برتو ارزانی که ما را خوش تر است :

 

لذت یک لحظه "مادر" داشتن !

 



 

خسته ایم از قیل و قال زندگی

از سراب پرملال زندگی

 

هرکسی ،سر در گریبان خود است

نیست در ما، شور و حال زندگی

 

در میان خاطرات گمشده

شاد و دلخوش ، با خیال زندگی

 

صد کرشمه ،زین جهان باید کشید

تا بدست آری وصال زندگی

 

میرویم ، شاید مگر باور کنیم

آرزوهای محال زندگی

 

این معما را چگونه حل کنم

از که پرسم  من ،سوال زندگی؟

 

در پس دیوار و دود و همهمه

کی دگر باشد ، مجال زندگی؟

 

هم بهاران ، هم خزانها ، میرود

پرشتاب است ، ماه و سال زندگی

 



 

ای پدر ای با دل من همنشین
ای صمیمی ای بر انگشتر نگین


ای پدر ای همدم تنهاییم

آشنایی با غم تنهاییم


ای طنین نام تو بر گوش من

ای پناه گریه ی خاموش من


همچو باران مهربان بر من ببار

ای که هستی مثل ابر نو بهار


در صداقت برتر از آیینه ای

در رفاقت باده ای بی کینه ای


ای سپیدار بلند و بی پایدار

می برم نام تو را با افتخار


هر چه دارم از تو دارم ای پدر

ای که هستی نور چشم و تاج سر


رحمت بارانی روشن تبار

مهربانی از مانده یادگار


ای پدر بوی شقایق می دهی

عاشقی را یاد عاشق می دهی


با تو سبزم

گل بهارم


ای پدر

هر چه دارم از تو دارم ای پدر


 


درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات
آرشيو وبلاگ
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ساحل ادب و آدرس samiapoor.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





انجمن وبلاگ نویسان جهرم